Epoksihartsi on monipuolinen materiaali, jota käytetään monenlaisiin projekteihin taiteesta koruihin ja teollisiin sovelluksiin. Eräs suosituimmista epoksihartsin käyttötavoista on valu, jossa muodostetaan muotteja ja kaadetaan hartsi niihin. Valaminen epoksihartsilla on loistava tapa luoda ainutlaatuisia kappaleita, joissa on monimutkaisia ​​yksityiskohtia, ja sitä käytetään usein korujen, hahmojen ja muiden pienten esineiden valmistuksessa. Valaminen epoksihartsilla on suhteellisen yksinkertainen prosessi, mutta on muutamia keskeisiä vaiheita, joita on noudatettava onnistuneen lopputuloksen varmistamiseksi.

Tässä oppaassa käsittelemme kaikki epoksihartsin valun olennaiset asiat oikean hartsin ja tarvikkeiden valinnasta muotin valmisteluun ja hartsin kaatoon.

Oikean hartsin ja tarvikkeiden valinta

Ensimmäinen vaihe epoksihartsilla valussa on oikeiden tarvikkeiden valinta. Useimmat epoksihartsit ovat kaksiosaisia ​​järjestelmiä, jotka vaativat hartsin ja kovettimen sekoittamisen keskenään ennen käyttöä. On tärkeää varmistaa, että käytät valua varten suunniteltua hartsia, sillä se varmistaa parhaat tulokset.

Kun olet valinnut valukohteen, sinun on laskettava, kuinka paljon hartsia tarvitaan. Tämä tilavuus voidaan helposti laskea kaavalla 1kg = 1mm/1m2.

Osoittautuu, että 1 m2:lla tarvitaan 1 kg hartsia peittämään 1 mm:n paksuus. Jotta voit valita oikean hartsin työhösi, sinun on otettava huomioon parametrit, kuten UV-suoja, kutistuminen kehityksen aikana, hartsin läpinäkyvyys, itsetasoittuminen ja sen mekaaninen lujuus.

Epoksihartsimme valamiseen UV-suojalla, alhaisella kutistuvalla ja korkealla läpinäkyvyydellä valamiseen jopa 4 cm kerralla, jos leveys ei ylitä 40 cm. Tuote on katsottavissa täältä https://composite24.fi/tuotteet/hartsit/epoksihartsi/kirkas-epoksihartsi-1-3-kg

Epoksihartsimme valamiseen, UV-suojalla, itsetasoituksella ja korkealla läpinäkyvyydellä, jopa 5 mm:n valuun yhdellä ajolla millä tahansa leveydellä. Tuote on katsottavissa täältä https://composite24.fi/tuotteet/hartsit/epoksihartsi/kirkas-epoksi-pinnoite-1-4-kg