Kuinka valita hartsi? Kysymyksiä ja vastauksia niille, jotka haluavat luoda jotain uutta.

Polymeerihartseja on käytetty muovina 1900-luvun alusta lähtien, ja hartsien formuloinnin ja niiden teknisten parametrien parantamisen lisäksi hartseja käytetään monilla teollisuudenaloilla. Koska meillä on yli 300 erilaista polyesterihartsiformulaatiota, yli 100 erilaista epoksihartsia ja vinyyliesterihartsia, niiden paras käyttö olisi kuvata tekniikkaa.

Märkä laminointi

Yleisin menetelmä kankaan kostuttamiseksi hartsilla on märkälevitys. Prosessi on yksinkertainen ja nopea. Sekoita hartsi kovetteen kanssa aiotun kankaan pinnan yli harjalla tai telalla. Levittämällä hartsia harjalla tai telalla, laminaattiin jää satoja ilmakuplia, joten on aina suositeltavaa puristaa kuplat ilmateloilla kostutuksen jälkeen. Laminaattiin jääneet ilmakuplat heikentävät tuotteen mekaanista lujuutta. Suosittelemme märkää levitystä, kun valmistetaan osia, joita ei ole suunniteltu suurille kuormille.

Tätä varten tarvitset

1. Epoksihartsi tai vinyyliesterihartsi + lasikuitu, hiilikuitukankaat tai Kevlar-kuitu-, levitys- ja kuplaustelat.

2. Polyesterihartsi + lasikuitukarvat tai lasikuitukankaat, levitys- ja kuppelit.
Märkäsovellusta käytetään: soutuveneisiin, moottoriveneisiin, auton osiin, muotteihin, kylpyihin, kattotelineisiin ja moniin muihin tuotteisiin jne.


Märkälaminointi + imurointi

Tämä menetelmä on hyvin samanlainen kuin yllä mainittu menetelmä, vain tässä tapauksessa imuroidaan liitokset. Kun hartsi kostutetaan ja kuplat puristetaan hartsin pinnalle, päälle asetetaan kerros erottavia kankaita, jotka absorboivat ylimääräistä hartsipitoisuutta. Jos se on ohut yksityiskohta, kuorinta riittää satunnaisesti, mutta jos sinulla on 4 tai enemmän kerroksia, suosittelemme rei'itetyn kalvon ja terän käyttöä, joka puristaa ylimääräisen hartsin. Molemmissa tapauksissa ulkokerros on tyhjiöpussi, joka on kiinnitetty tyhjiöpumppuun. Seurauksena on, että laminaatissa on vähemmän hartsia, komponentti on kevyempi ja kestävämpi.
Tätä varten tarvitset
1. Epoksihartsi tai vinyyliesterihartsi + lasikuitu, hiilikuitukankaat tai kevlarikuitu, levitys- ja kuplaekstruusiovalssit, tyhjöpumppu, tyhjiökalvo, tyhjiötiivistävä kumi, rei'itetty kalvo, venttiili tai kuori,
2. Polyesterihartsi + lasikuitukarvat tai mikä tahansa lasikuitukankaista, levitys- ja kuplausteloista, tyhjiöpumppu, tyhjiökalvo, tyhjiötiivistävä kumi, rei'itetty kalvo, tuuletusaukko tai kuori.
Märkäpinnoittelu, laminointi + imurointi käytetään: laadukkaiden osien, kuormitettavien osien tuotantoon. Valmistettu huvialusten rungoista, urheiluvälineistä, ralliautoista, kaikenlaisista rakenneosista, joissa vaaditaan yksityiskohtien helppous ja kestävyys.

infuusio

Infuusioprosessi on suljettu kuidun kostutusprosessi, joka tapahtuu tyhjössä tyhjökalvon alla tai kahdenvälisessä suljetussa muodossa. Alla löydät lyhyt kuvaus molemmista.

Infuusiovalo

Kevyt infuusio on suosituin hartsinsiirtolaminointi. Tarvitaan muoto, jota käsitellään erottavalla vahalla. Geelitulokset voidaan muotoilla muotoon, mutta niitä ei myöskään tarvitse tarvita, jos komponenttia ei tarvitse suojata kosteudelta tai UV-säteiltä. Aseta kuiva kangas haluttuun paksuuteen ja suuntiin. Kun kangas asetetaan kankaan päälle, kuori erottava kangas laitetaan päälle. Peelplyn yläpuolelle asetetaan infuusioseula, joka tarjoaa ilma- ja hartsikuljetuksen. Sitten, kun verkko on peitetty verkon yksityiskohdalla seulan päällä, se olisi varustettava hartsin sisääntulolla ja millä puolella tyhjiö imee sen. Yleensä hartsi sijoitetaan komponentin keskelle ja imetään kehän ympäri tai hartsi sijoitetaan yksi tai useampi sivusuunnassa lineaarisesti yksityiskohtaisesti.
Tätä varten tarvitset
Muoto, erotuskudokset, rakennekankaat, infuusiohartsi, kuori, infuusioseula, infuusioputki, tyhjiökalvo, tyhjiöpumppu (mieluiten ylimääräisen hartsin keräysputken avulla altaassa)

Hartsinsiirtolomake (RTM-hartsinsiirtomuovaus)

RTM on hartsinsiirto suljetussa muodossa, jossa on hartsin mittauslaite ja tyhjiö. Useimmiten se on kaksipuolinen muoto, joka erotetaan erottavalla vahalla. Geelimuodossa - aseta tarvittaessa kuiva kangas tarvittaviin suuntiin. Kaksipuolinen muoto suljetaan siten, että kangas murskataan eikä hartsin virtaamisessa ole tarpeetonta rakoa. Muotti suljetaan ja suljetaan, toisella puolella käytetään RTM-mitoituslaitetta, jossa hartsi sekoitetaan automaattisesti tietyissä suhteissa kovetteen kanssa ja paineistetaan muodossa, jossa jo on tyhjiö. Hartsin kovettumisen jälkeen sileä ja esteettinen osa avataan ja poistetaan, mikä vaatii minimaalisen jälkikäsittelyn.

Tätä varten tarvitset

Kaksipuolinen muoto, Graco RTM, tyhjiöpumppu, erotinlangat, lasikuitukankaat, geelipuut, infuusiohartsit.

Infuusio- ja RTM-prosessit tuottavat osia sinetöityinä vähentäen ilmapäästöjä. Tuottaa nopeita ja laadukkaita moottorivene rungot ja muut osat.

Hartsin valaminen pöydälle ja muoteihin

Suosittelemme asiakkaille aina epoksihartsin käyttöä, jonka he ovat suunnitelleet pöydälle asettaa. Hartsi tulisi modifioida alhaisella eksotermisellä lämpötilalla kehityksen aikana, jotta se ei pala ja halkeile. Kaataessasi epoksihartsia puupinnoille, muista, että puu on ensin peitettävä ohuella hartsikerroksella - suljettava, jotta ilmakuplat eivät pääse puusta valun aikana.

Pala on muotoiltava kappaleen muodon mukaan. Jos on kiinteä muoto, niin se käsitellään erottavilla vahoilla, mutta jos muoto on silikoni, keittämiskerrosta ei tarvita. hyvin usein ne voivat olla pieniä koruja, läpinäkyviä tarvikkeita. Sitten, kun vuotamismäärä tunnetaan, hartsi voidaan valita. Epoksihartsivalua vaaditaan, kun valunopeus on suurempi kuin 10x10x10cm, näillä hartseilla on pitkä kovettuminen, joten näitä hartseja voidaan käyttää suurempiin valuihin